A Cross Akadémiának két tagozata van: a nappali tagozat és az éjszakai tagozat. Napnyugtakor a nappali tagozatosok visszatérnek hálókörleteikbe, míg az éjszakai tagozatosok akkor indulnak az iskolába. Cross Yuki, az igazgató fogadott lánya, és Kiryu Zero munkája nem hétköznapi: prefektusként az a feladatuk, hogy megvédjék a természetfeletti szépségű éjszakai tagozatosokat a nappalisok heves szerelmi és rajongói rohamától, ugyanakkor titokban tartsák a nappali tagozatosok előtt az iskola sötét titkát: a valóságban az éjszakai tagozat valamennyi tanulója vérszomjas vámpír.

 

Cross Yuki nem ismeri saját múltját, az első emléke 6 éves korából származik. Egy hóval borított hegyen bolyong magányosan és rettegve, amikor hirtelen egy vámpír támadja meg. A vámpír harapásától egy gyönyörű és kedves fiú, Kuran (Clan) Kaname menti meg a halálra rémült kislányt. Így kerül a kis Yuki a Cross Akadémia igazgatójához, Cross Kaienhez, aki végül örökbe fogadja és újra megtanítja mindenre, mivel a kislány még beszélni is elfelejtett. Yuki azóta is imádja a megmentőjét, Kanamét, aki azonban az iskola éjszakai tagozatának tanulója. Kaname ráadásul nem akármilyen vámpír, hanem fajának egyik legritkább és legnemesebb csoportjába, a tisztavérűek klánjába tartozik.

A történet harmadik főszereplőjét, Kiryu Zerót is a tragikus múltja sodorja a Cross Akadémiára. Őt és családját - szülei híres vámpírvadászok voltak - 4 évvel ezelőtt bosszúra szomjazva egy tisztavérű vámpírnő támadta meg, és a mészárlásból csak Zerónak sikerült elmenekülnie. Őt is az igazgató fogadta be magához. Zero azóta is gyűlöli a vámpírokat, és nem ért egyet az igazgató azon ábrándjával, hogy a vámpírok és az emberek egyszer békében tudnak egymás mellett élni a földön.

Zero és Yuki így közösen látják el az iskola prefektusi kötelességeit, míg egy pokoli napon Yukinak rá kell ébrednie, hogy Zero szervezete már nem a régi, és megmagyarázhatatlanul egyre inkább vérre szomjazik...

 

 

A Vampire Knight világában a vámpírokat 5 kategóriába lehet sorolni. A piramis csúcsán helyezkednek el a tisztavérűek, míg a legalján a hajdani emberekből lett vámpírok.

 

"A" kategóriás vámpírok: Ők a tisztavérűek, a legnemesebb és leghatalmasabb vámpírcsaládok tagjai. Ide tartozik Kaname és Shizuka is. Nekik olyan speciális vérük van, amely egyetlen csepp emberi vért sem tartalmaz, tehát már vámpírnak születtek és ez sosem fog megváltozni. A tisztavérűek a Tanács védelme alatt állnak, nemcsak speciális vérük miatt, hanem azért is, mert nagyon ritkák, kevesen vannak. Mivel egyedül ők képesek harapásukkal emberből vámpírt "alkotni", fokozott védelmet élveznek. A tisztavérű vámpírok képesek a többi vámpírt irányításuk alá vonni, tehát egyfajta vezetői erőt is birtokolnak. Emellett telekinézisre képesek és különböző telepatikus képességeik is vannak, amelyet kiválóan használnak támadásra és védekezésre is. Vérükkel megakadályozható, hogy a "D" kategóriás vámpírok lesüllyedjenek az "E" kategóriás szintre, ugyanakkor speciális erőt adnak más nemeseknek vagy a normál vámpíroknak is. Pontosan ezért tabu a vámpírvilágban tisztavérű vámpír véréből inni és ezért halállal is lakolhatnak.

 

"B" kategóriás vámpírok: Ők a nemesek. Legalább olyan hatalmas erőt birtokolnak, mint a tisztavérűek, mégsem tudnak emberből vámpírt csinálni. Memóriatörlésre azonban ők is képesek. Régi, nagy múltú vámpírcsaládok ivadékai, sokan közülük a Tanács tagjai. Az éjszakai tagozat legtöbb tanulója a nemesek közül került ki.

 

"C" kategóriás vámpírok: A normális vámpírok. (Erről részletesebb információt egyelőre nem találtunk.)

 

"D" kategóriás vámpírok: A hajdani emberekből lett vámpírok tartoznak ide. Ebbe a kategóriába esik jelenleg Zero is. Ezek a vámpírok eredetileg a nemesek felügyelete alá tartoztak, de sokan megszöktek az irányításuk alól, és az utcákon kóborolva szedik áldozataikat. Egy részük olyannyira rabjává válik saját vérszomjának, hogy eszét vesztve, öntudatlanul marja meg az útjába kerülő embereket. Belőlük lesznek az "E" kategóriás vámpírok. Ha egy "D" kategóriás vámpírnak sikerül egy tisztavérű vámpír véréből innia, az megakadályozhatja, hogy lesüllyedjen az "E" szintre.

 

"E" kategóriás vámpírok: Valójában ők már nem részei a piramisnak, azon kívül helyezkednek el. Az "E" tulajdonképpen az "End" rövidítése, azaz ők azok, akiken már senki sem segíthet. A vámpírvadászok elsődleges feladata az "E" kategóriába tartozó vámpírok legyilkolása, de ebben a nemes feladatban szívesen részt vállalnak a felsőbb osztályba tartozó vámpírok is - mivel ők is gyűlölik őket. Egy "E" kategóriás vámpír támadta meg Yukit is 10 évvel ezelőtt, és egy ilyen vámpír felelős Toga fél szemének elvesztéséért is.

Linkajánló