CROSS YUKI

Yuki egy 16 éves kislány, a Cross Akadémia nappali tagozatának elsőéves tanulója.  Egy osztályba jár Zeroval (bár Zero egy évvel idősebb nála), mindketten az iskola prefektusai, azaz őrzői: az ő feladatuk megőrizni az iskola legféltettebb titkát: miszerint az éjszakai tagozatosok valamennyien vámpírok.

Yuki imádja megmentőjét, Kanamét, akivel azonban már nem olyan szoros a viszonya, mint korábban volt. (Erről Kaname karakterlapján olvashattok bővebben.) Yuki nagyon kedveli Zerót is, kettejük kapcsolatában akkor áll be komoly változás, amikor Yuki tudomására jut, hogy hamarosan Zero is vámpír lesz. Yuki innentől kezdve úgy érzi, minden áron meg kell védenie Zerót a többiekkel - és saját magával - szemben is. 152 cm magas, "0"-ás a vércsoportja.

 

KURAN KANAME

Kaname a Cross Akadémia első számú üdvöskéje, egyben a vámpírtársadalom egyik legfontosabb és legnagyobb tiszteletben álló tagja. Az éjszakai tagozat diáktanácsának és kollégiumának elnöke. Családja az egyik leghíresebb tisztavérű vámpír klán (szülei már meghaltak), Kaname pedig az állítólagos örökös. Hűvös, nyugodt, udvarias mindenkivel - a lányok imádják, a fiúk azonban nem irigylik, hanem felnéznek rá és tisztelik. Ő menti meg 10 évvel ezelőtt a kis Yukit, azóta is úgy vigyáz rá, mint egy értékes porcelánbabára. Pont ezért féltékeny Zeróra az első pillanattól kezdve, és csak azért tűri meg a fiút Yuki mellett, mert tudja, hogy mennyire sokat jelent Zero a kislánynak. Kaname azonban messze nem olyan kedves és szeretnivaló, mint amilyennek mutatja magát. Végül is nem véletlenül tartanak tőle a vámpírok annyira... ^^ 18 éves, 184 cm magas, vércsoportja nincs, mivel nem emberi, szeme színe sötétvörös, haja színe fekete. Bővebben lsd.

KIRYU ZERO

Zero a Cross Akadémia másik nappalis prefektusa, akinek az a feladata, hogy megőrizze az iskola titkát. Zerot - hasonlóan Yukihoz - az iskola igazgatója fogadta be magához, mivel a családját lemészárolta egy tisztavérű vámpírnő. Zero szülei híres vámpírvadászok voltak, Zerót és ikertestvérét pedig az egyik legnagyobb vámpírvadász, Yagari Toga képezte ki. Zero gyűlöli a vámpírokat, ezért vállalta el a prefektusi feladatot is, nagy pechjére azonban hamarosan mélyen szembe kell néznie önmagával és sorsával. Azon az éjszakán ugyanis, amikor a szüleit meggyilkolta a vámpír, Zero sem úszta meg harapás nélkül. S mivel tisztavérű vámpír harapta meg, Zero teste lassan átalakul vámpírrá. A fiúnak tehát rá kell döbbennie arra, hogy idővel ő is egy lesz azok közül, akiket annyira gyűlöl... Zero fegyvere egy "Bloody Rose" nevű gyönyörű pisztoly, ami csak a vámpírok ellen hatásos (és amelyet az igazgatótól kapott). 17 éves, 181 cm, "A" a vércsoportja,  szeme színe halvány lila, haja színe ezüstszürke.

 

 

Aido Hanabusa

Aidot a nappali tagozatos lányok csak egyszerűen "idol"-nak nevezik a csinos kinézete és a csajimádó stílusa miatt. Az éjszakai tagozatosok pedig egymás között - unokatestvérével, Kain Akatsukival együtt -  csak "Kaname-sama jobb keze"-ként emlegetik. Tudja, hogy Zero vámpír, mégis képes tartani a száját. Hangulatvámpír: az egyik pillanatban kedves és barátságos, a másikban hideg és mogorva. Nem csípi Yukit, mégis elviseli, mert tudja, hogy Kanaménak sokat jelent a kislány. Ő az egyedüli szemtanúja annak, hogy Kaname megöli Shizukát, mégis hűséges marad Kanaméhoz. Legalább annyira meg akarja tudni, ki ölte meg Kaname szüleit, mint a fiú. Titokban kutatásokat folytat a Kuran Család ellenségeiről és Kaname titkairól is. 17 éves, 177 cm magas.

 

Kain Akatsuki

Kain Aido unokatestvére, Kaname másik "jobb keze". Gondtalan életvitele sok bosszúságot okozott már Aidonak és Kanamének is. Beceneve a "Wild", ami sokban utal viselőjére. Figyelmes és különösen érzékeny másokkal szemben, főleg, ha Rukáról vagy Aidoról van szó. Úgy tűnik, igen kedveli Rukát. 17 éves, 188 magas.

 

 

Ichijo Takuma

 

Takuma az éjszakai tagozat alelnöke, egy nemesi vámpírcsalád tagja, aki majdnem olyan erős, mint Kaname. Kedvessége vámpír létére meglepő, ezért sokan embernek hiszik. Imád mangát olvasni, sőt, vámpíros mangatörténeteket is olvas! ^^ Yuki nagy rajongója, nagyon kedves a kislánnyal. Takuma nagyapja a Tanács tagja, köztiszteletben álló vámpír, akinek igen magas elvárásai vannak unokájával szemben. Csak azért engedi meg Takumának, hogy a Cross Akadémiára járjon, mert Kaname utáni kémkedéssel bízta meg. Takuma ennek ellenére nem akarna ártani Kanamének, mert nagyon közeli barátok. 18 éves, 184 cm.

 

Souen Ruka

 

Ruka nagyon népszerű a nappali tagozatosok körében, ő pedig megszállottan imádja Kanamét. Pontosan ezért nem kedveli túlságosan Yukit, mivel tudja, hogy Kaname mit érez a kislány iránt. A múltban gyakran ajánlotta fel vérét Kanaménak, aki azonban mindezek ellenére nem viszonozza Ruka érzelmeit. Kaname és Ruka kapcsolatáról egy kicsit bővebben Kaname karakterlapján olvashattok. Ruka 17 éves, 169 cm magas.

 

 

Shiki Senri

 

Shiki az egyik legfiatalabb éjszakai tagozatos vámpír. Modellként is dolgozik. Ha az éjszakai tagozatosok "E" kategóriás vámpírokat mennek vadászni, Shiki az, aki szépen végignézi, ahogy a többiek levadásszák a vámpírt, és általában nem vesz részt a harcokban. ^^ Apja a nagyhatalmú Kuran Rido (Kaname nagybátyja), így Kanamével unokatestvérek, anyja pedig ismert színésznő. Shiki testét a 6. kötettől "halott" apja lelke uralja, ő irányítja a fiút, ezért Shiki komoly veszedelmet jelent Kanaméra és Yukira nézve. 16 éves, 173 cm.

 

 

Yagari Toga

 

Toga a jelenleg ismert legjobb vámpírvadászok egyike, stílusa igencsak emlékeztet D-re. ^^ Nevét igen jól ismerik a vámpírkörökben is. ^^ Évekkel ezelőtt Toga tanította Zerót a vámpírvadászatra, így Zero mestereként tekint rá. Zero még kicsi volt, amikor egy vámpír támadt rájuk, és Toga a védekezés közben fél szemére megvakult. A vámpírvadász négy év után ellátogat a Cross Akadémiára, hogy Zeróval találkozhasson, majd megtudva, mi történt a fiúval, úgy dönt, hogy egy időre marad: sokak nagy "örömére" ő lesz az éjszakai tagozat új tanára. ^^

 

 

Hio Shizuka

 

Shizuka az a tisztavérű vámpír, aki négy évvel ezelőtt megharapta Zerót és így vámpírrá tette őt. Szerelmét, egy "D" kategóriás vámpírt Zero szülei vadászták le, így "viszonzásképp" Shizuka legyilkolta Zero szüleit, Zeroból vámpírt csinált, Zero ikertestvérét, Ichirut pedig saját szolgájává tette. Mivel Shizuka vére megakadályozhatná, hogy Zero "E" kategóriás vámpírrá váljon, Yuki még a saját emberi létét is kockára tette azért, hogy Zero valamennyit ihasson belőle. De tervét Kaname hiúsítja meg, aki megöli Shizukát, hogy megmentse Yukit. Kaname megszívja végül Shizukát, de Zerónak is hátrahagy a vérből (a jótékony lélek ^^). Sajnos azonban Ichiru érkezik elsőként Shizuka haldokló testéhez, így Zero már esélytelen. Shizuka volt Kuran Rido jegyese, de haláluk megakadályozta a házasság létrejöttét.

 

 

Cross Kaien 

 

Cross igazgató urat a jótékonyság mintapéldányaként ismerhetjük meg. Ő az, aki először a kis Yukit fogadja örökbe, majd később a vérben úszó Zerót is magához veszi. Cross azért alapította meg az akadémia éjszakai tagozatát, mert álma és vágya, hogy egyszer valamennyi vámpír és ember békésen élhet együtt a földön. Az éjszakai tagozatos osztályt egy speciálisan kifejlesztett vértablettával próbálja kordában tartani, de emellett meghívta Kanamét is, hogy legyen az osztály elnöke és egy személyben fegyelmezője is. Cross atyáskodó viselkedésével valószínűleg régi múltját akarja feledni, ugyanis valamikor ő is nagy vámpírvadász hírében állott. Néha kicsit szeleburdinak tűnik, de valójában ez csak látszat: sokkal több mindenről tud, mint azt valaha sejtenénk.

Linkajánló